Thursday, March 06, 2008

Jan Pronk voor de klas over vredesproces Darfur

Maandag 3 maart ‘08, 10.00 uur
Stedelijk Gymnasium Leiden, Fruinlaan 15 in Leiden

Op dit moment speculeren duizend scholieren in het vredesproces van Darfur. Het educatieve beursspel Markt voor Vrede 2.0 is in volle gang. Maandag start de bijbehorende scholentour: verschillende experts zullen voor de deelnemende scholieren een lezing geven over het conflict in Sudan. Voormalig bijzonder VN-gazant Jan Pronk trapt af met een gastles op het Stedelijk Gymnasium Leiden.


Is Darfur op 1 januari 2009 veilig genoeg om te beginnen met het herstel van de regio? Dat is de hamvraag van deze serious game, waarmee vredesorganisatie Euro's voor Vrede middelbare scholieren stimuleert om zich te verdiepen in de werking van een aandelenmarkt en tevens in het maatschappelijke vraagstuk rondom het vredesproces in Darfur. Spelenderwijs krijgen de jongeren inzicht in de complexiteit van wederopbouw in een conflictgebied en de vorming van de publieke opinie hierover.


Scholentour
Maandag start de scholentour van Markt voor Vrede 2.0. Voormalig bijzonder VN-gazant Jan Pronk trapt af met een gastles op het Stedelijk Gymnasium Leiden. Andere experts die de komende tijd zullen deelnemen aan de scholentour van Markt voor Vrede 2.0 zijn Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling; Edwin Ruigrok, oud-projectcoördinator Hoorn van Afrika van IKV Pax Christi; Jort Hemmer en Ayaan Abukar Ali, landenspecialisten Sudan van Amnesty International. Lees meer >>>>>>>>>>>>>>

No comments: