Sunday, May 29, 2011

Bin Laden, Mladic...wie volgt?

Met de dood van Osama Bin Laden en de arrestatie van Ratko Mladic zijn er weer twee namen van de lijst met meest gezochte misdadigers geschrapt. Wie blijven er eigenlijk over? Associated Press (AP) heeft een overzicht gemaakt op basis van informatie van Interpol, FBI en het Simon Wiesenthalcentrum.

Oorlogsmisdaden

Omar al-Bashir, de president van Sudan. Gezocht vanwege de genocide in Darfur. Het conflict begon in 2003. (Het Internationaal Strafhof in Den Haag heeft een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, maar Sudan erkent het Hof niet waardoor al-Bashir nog steeds vrij rondloopt.)


Ali Kushayb, de commandant van de door de Sudanese overheid gesturen Janjaweed-militie. Gezocht vanwege oorlogsmisdaden bij het Darfur-conflict.


Joseph Kony, de leider van de rebellengroepering Lord's Resistance Army, officeel opgericht in 1987. Gezocht vanwege brute aanvallen op burgers in Oeganda die tot op de dag van vandaag voortduren.


Jean Bosco Ntaganda, een krijgsheer uit Congo. Gezocht vanwege oorlogsmisdaden, waaronder een etnische massamoord in 2002. Ook dwong hij kinderen om mee te vechten in de oorlog. Lees verder >>>>>>>>>>>>>>>>>

No comments: